Idén újra Erzsébet-vetélkedő

 

Megkezdődött a Kárpát-medence területén élő magyar nyelvű diákok csapatainak versenye, az Erzsébet-vetélkedő. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által immár harmadik alkalommal meghirdetett megmérettetés honlapján közel 300 csapat regisztrált már: Magyarország szinte összes megyéje mellett Felvidék, Erdély és Kárpátalja is képviselteti magát.

Mikor öntötték a Magyarországon talált legöregebb, már múzeumban kiállított, ám ma is megszólaltatható bronzharangot? Mi szórakoztatta a résztvevőket a főváros budai oldalán a Százéves házak ünnepén? Kik húzták a talpalávalót 1972. május 6-án, az első táncház alkalmával? Kinek az arcképe ékesítette 2014-ben a Székely Gyors matricás mozdonyát, amely a csíksomlyói búcsúba vitte a zarándokokat? Ilyen és ehhez hasonló, a szűkebb és tágabb hazánkban élő magyarság kultúrájának különböző területeit felölelő kérdésekre keresgélhetik a választ a világháló segítségével azok a fiatalok, akik iskolatársaikkal csapatot alkotva jelentkeznek a vetélkedőre.

Székelyek a köbön, Kassai Polgárok, Szönci Ördögök, Búbosbanka, Kárpátok lovagjai, pici piros pöttyös pillangók, Konok kunok, Fekete holló, Kókuszreszelék, Egri Leányok ‒ pár csapat neve azok közül, akik a január 26-án elindult vetélkedőre már beneveztek. A megmérettetés három internetes forduló után tavasszal, a szóbeli döntőn zárul, ahol a legjobbak összesen 1 millió forint értékű tárgynyereményekért és nyaralási lehetőségekért mérkőzhetnek meg egymással.

A Kárpát-medence ismert és kevésbé ismert értékeinek történelmét, kultúráját, épített és természeti kincseit feldolgozó, azokat a fiatalokkal megismertetni, megszerettetni kívánó Erzsébet-vetélkedőn 3 fős csapatok vehetnek részt, akik február 9-ig, az első forduló végéig regisztrálhatnak itt, a vetélkedő honlapján.

Magyarország csodálatos, kalandra fel!

© Copyright 2011 Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. Minden jog fenntartva. Az oldalt készítette az LMS e-tan Kft.